Selvitys aluehallintovirastolle ja Kotkan kaupungille yksityisen toimijan toimenpiteistä covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi 58 g.

Tartuntalain pykälän 58 g mukainen tilojen sulkeminen koskee laajasti niin julkisen kuin yksityisen sektorin toimijoiden tiloja. Koko Etelä-Suomen alueelle eli Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueille tulee 1.4.2021 voimaan myös Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös, jonka mukaan toimijoiden pitää varmistaa turvavälien ylläpitämisen mahdollisuus eli se, että tiloissa voidaan tosiasiallisesti välttää asiakkaiden tai osallistujien väliset lähikontaktit. Maaliskuussa päätös on ollut voimassa muualla paitsi Kymenlaakson alueella. Päätös on voimassa 30.4.2021 asti. Tilojen käytössä on aina huomioitava tartuntatautilain mukaiset uudet velvoitteet terveysturvallisista järjestelyistä ja asiakkaiden ohjeistamisesta. Jos terveysturvallisuudesta ei ole mahdollista huolehtia, tilaa ei voi käyttää. 

Olemme muokanneet koko sisätiloissa tapahtuvan toimintamme tämän mukaiseksi. Meidän 2000 m2 tiloissa turvavälien säilyminen ja lähikontaktien välttäminen on helppoa, mutta se vaati toiminnan uudelleen organisoinnin ja lukujärjestyksen muuttamisen. Alla olevassa listassa on lisätoimenpiteet, joita olemme tehneet 31.3.21. annetun selvityksen jälkeen ja niiden toimintamallien lisäksi (Tartuntalaki 58 d). Oheisilla toimenpiteillä pystymme noudattamaan uusia rajoituksia ja suorittamaan valvontaa sisätiloissa tapahtuvan liikunnan osalta.

 Toimintamallit 1.4.-30.4. välisenä aikana:

 Kuntosaliin on asennettu 7 kameraa, joiden avulla voimme seurata kuntosalilla olevia kuntoilijoiden määrä reaaliajassa.

 1. Olemme luoneet ryhmäliikuntaan erikoislukujärjestyksen, jotta tuntien välissä on 15 minuutin tauot. Suurissa ryhmäliikuntatiloissa on asiakkaille erilliset sisään ja uloskäynnit kontaktien välttämiseksi. 
 2. Ryhmäliikuntatiloissa tuntien osallistujamäärät ovat normaaleista -50 % kussakin tilassa. Näin jokaisella on 8m2 tilaa liikkua ja turvavälit saadaan tosiasiallisesti säilytettyä. 
 3. Asiakkaat ovat ohjeistettu saapumaan omalle varaamalleen tunnille maksimissaan 10 minuuttia ennen tunnin alkua. Ylimääräistä oleilua kuntokeskuksemme tiloissa tulee välttää.
 4. Kahvilan tilat ovat suljettuna. Kahvin ja muut myyntituotteet asiakas saa mukaansa take away-mallilla maskin takaa hymyilevien silmien kera.
 5. Omavalvontaamme kuuluu se, että henkilökunta valvoo kuntosalilla ja ryhmätunneilla turvavälejä ja maskin käyttöä sekä kiertää säännöllisesti kaikissa tiloissa ja seuraa turvavälien sekä hygieniaohjeiden noudattamista. Henkilökunnalla on oikeus poistaa tiloista asiakkaat, jotka eivät noudata määriteltyjä toimintamallejamme covid-19 osalta. (Tartuntalaki 58 d ohjeet ja toimintamallimme.)
 6. Pukuhuoneessa pitää noudattaa turvaväliä 2 m ja siellä saa olla maksimissaan 10 minuuttia kerrallaan. Henkilökunta valvoo myös näiden ohjeiden noudattamista. Lisäksi suosittelemme asiakkaita pukemaan treenivaatteet valmiiksi ulkovaatteiden alle, jotta pukuhuoneessa oloaika lyhenee minimiin. Voit edelleen jättää myös kengät aulaan tai sivuovelle ja siirtyä suoraan tilaan, jonne olet varannut paikan.
 7. Lapsiparkintilan asiakasmäärä on laskettu 8 henkilöön ja vanhemmat huolehtivat lasten käsienpesusta omiensa ohella.
 8. Asiakaspalvelu palvelee pleksin ja maskien takaa sekä etänä puhelimen ja sähköpostin välityksellä.
 9. Oma Personal Trainerit tekevät työn maskissa, määritellyillä etäisyyksillä asiakkaaseen sekä ulkoliikuntana.
 10. Valmennusryhmät ovat max 9 henkilön pienryhmiä ja ne jatkuvat lukujärjestyksen mukaisesti.
 11. Tässä vain murto osa malleistamme. Nämä mallit on lisätty 58 g käyttöönoton jälkeen. Kaikki jo voimassa olleet toimintamallimme ovat edelleen käytössä mm. maskin käyttö, käsienpesu, laitteiden desinfiointi, siivoussuunnitelmat, turvavälit jne. (Tartuntalaki 58 d ohjeet ja toimintamallimme.)

Selvitys 58 d pykälästä asiakaskirjeestämme: HTTPS://CLUBHUUMA.FI/TOIMINTAMALLIT

Me teemme joka päivä parhaamme, että Hyvinvointikeskus Huuman asiakkailla on monia mahdollisuuksia terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon tänä haastavana aikana. Tiloissa tapahtuvien rajoitustoiminen ja kapasiteettiimme vähentämisen lisäksi tarjoamme asiakkaillemme monia mahdollisuuksia etäliikuntaan. Kaikki ryhmäliikuntasaleissa tapahtuvat tunnit tulevat asiakkaillemme reaaliajassa kotiin ja kannustamme näin etäliikunnan valitsemiseen hybridinä. Vuoden ajan tutuksi tulleet livestriimit ja niiden tallenteet jatkuvat myös lukujärjestyksen mukaisesti asiakkaillemme. Ulkoliikunta on uusi mahdollisuus liikunnan suorittamiseen yrityksemme toimesta. Toimintamme vastuullisuudesta ja reagoinnista lisää selvityksessä 58d.

Hyvinvointikeskus Huuma sitoutuu 58 g § säädettyjen velvollisuuksien ja rajoitusten sekä niitä koskevien päätösten noudattamiseen toiminnassaan covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi.